30% av alle nettsider kjører nå WordPress

I dag kan det San Francisco-baserte selskapet Automattic feire stort når de får vite at publiseringssystemet WordPress nå brukes på 30% av alle nettsider på internett. Det er selskapet W3Techs som står bak beregningene som viser dette.

Ledende

WordPress har vært i ledelsen blant alle CMS-systemer (Content Management) i flere år. De største konkurrentene har blant andre vært Joomla, Drupal, Magento, Shopify og Googles Blogger. Det er Joomla som innehar andreplassen på listen, med rundt 3% av nettsidene. Samtidig er det verdt å merke seg at rundt 50% av alle nettsider er bygget opp fra bunnen eller bruker andre CMS-systemer som W3Techs ikke har tall på.

Dette fremstår som gode nyheter for alle bedrifter og privatpersoner som utvikler tredjepartsverktøy for WordPress, slik som temaer og tillegg (plugins).

WordPress har med dette skapt en meget stor industri som mange har som sitt levebrød, takket være åpen kildekode-teknologien bak systemet. Med WordPress som fellesprosjekt blant teknologer over hele verden, kan det nå feires en ny milepæl i WordPress’ historie.

Nysgjerrig på WordPress?

WordPress er gratis! Her hos oss tilbyr vi WordPress på alle våre plattformer: Webhotell, Business Webhotell og VPS. Gjennom “one click install” kan du enkelt installere WordPress fra kontrollpanelet ditt hos oss.

Les mer:
Alt du trenger å vite om WordPress
Hva er WordPress – og hvorfor bruke det?
Utvidelser du bør ha til WordPress

 

(Kilde: The Next Web)