Det geniale med Disqus

Når du oppretter en WordPress-blogg stiller du deg kanskje spørsmålet: “Hvilket kommentarfelt skal jeg ha?” Mulighetene er nemlig mange. WordPress har en egen kommentarløsning integrert, men den har begrensede funksjoner når det gjelder å knytte kommentarene opp til sosiale medier. Vi ønsker å slå et slag for kommentarsystemet Disqus.

Dette systemet kan enkelt integreres i WordPress i form av en plugin. Disqus støtter også integrering i andre bloggplattformer, som Tumblr og Blogger.

Disqus inkluderer brukerne

disqusStore nettsider og nettredaksjoner benytter ofte Facebook eller WordPress-funksjoner som kommentarfelt. Eksempelvis bruker VG Nett Facebook-funksjonen, noe som begrenser muligheten for kommentering for de som ikke har Facebook-konto eller ikke ønsker å knytte sine kommentarer til sin Facebook-profil. Dette kan være en dårlig måte å gjøre det på, da man utelukker og potensielt ekskluderer en rekke lesere som kunne tenke seg å kommentere. Det burde ikke være slik at man blir tvunget til å benytte en spesifikk sosial plattform for å kunne kommentere. Dessuten har man ingen mulighet til å få en oversikt på ett sted over alle kommentarene man har skrevet via Facebook-plattformen.

NRKbeta ser ut til å bruke WordPress-kommentarfelt, i kombinasjon med Gravatar. Dette gir brukeren lite valgfrihet med tanke på hvilken kommentarplattform brukeren vil utnytte.

Mange andre har imidlertid valgt å bruke Disqus. I kommentarfeltet kan du velge hva du vil logge inn med; din Facebook-, Twitter-, Google- eller Disqus-konto. Dermed er sannsynligheten stor for at brukerne har konto på minst én av disse plattformene og dermed føler seg inkludert. Hvorvidt det er hensiktsmessig å gi brukeren stor valgfrihet kan sikkert diskuteres, men vi er av den oppfatning at flere valg er bedre enn ett tvungent valg.

Full oversikt

Med brukerkonto får man oversikt over alle kommentarer man har skrevet, enten man har skrevet på DN.no, IDG.no eller andre nettsteder/blogger som benytter løsningen. Oversikten er lett tilgjengelig via kontrollpanelet.

Ofte kan man kanskje glemme hvilke artikler/nettsteder man har kommentert på. Da er det veldig praktisk å kunne logge inn på Disqus.com, se igjennom alle kommentarer og besøke nettstedene på nytt for å sjekke om det har kommet nye interessante kommentarer. Det støttes selvfølgelig også abonnement på trådene du kommenterer i, slik at du kan få tilsendt nye kommentarer på e-post.

God spamhåndtering

Det er alltid en utfordring å administrere og moderere kommentarfeltet. Disqus inneholder imidlertid funksjonalitet for å fange opp spam-kommentarer, noe som gjør denne jobben lettere. Du kan både hviteliste og svarteliste brukere, og systemet lærer over tid hva som kan anses som spam i ditt kommentarfelt.

Slik kommer du i gang

  1. Registrer deg.
  2. Registrer din blogg. Når du registrerer bloggen din må du velge et “shortname”, slik at din blogg blir identifisert i systemet. “Shortname” skal du senere angi i plugin-innstillingene.
  3. Installér utvidelsen i WordPress:
    – Gå til “Utvidelser” -> “Legg til ny” i WordPress sitt kontrollpanel.
    – Søk etter Disqus Comment System.
    – Klikk “Installér nå” og velg “Aktiver” når installasjonen er ferdig.
    – Gå til “Utvidelser” -> “Installerte utvidelser” og velg “Settings” ved Disqus Comment System. Sjekk at “shortname” stemmer overens med ditt “shortname” i kontrollpanelet. Du kan også gå over innstillingene og sjekke at det er satt opp slik du vil ha det.
    – Klikk “Save”, og du vil se at kommentarfeltet til Disqus kommer opp under dine blogginnlegg.

Kjenner du til andre løsninger som likner på Disqus og som er like bra? Del gjerne ditt tips i kommentarfeltet nedenfor. 

 

Relevante innlegg:
Utvidelser du bør ha til WordPress