Domeneregistrering

Domeneregistrering er første steg på veien mot å få en nettside på internett og mulighet til å bruke dine helt egne e-postadresser.

Kort oppsummert så er prosessen slik

  1. Før du kan starte på domeneregistreringen må du først finne et ledig domene. Det gjør du enkelt ved å søke opp forskjellige domener du kunne tenke deg i domenesøket vårt litt lenger ned på denne siden.
  2. Legg domenenavn du ønsker å registrere i handlekurven, og gjennomfør bestillingsprosessen
    1. Ved bestilling av .NO-domener kreves enten gyldig organisasjonsnummer, eller PID kode for privatpersoner. Dette kan være lurt å ha klart før bestilling.
  3. Vent på at vi fullfører domeneregistreringen. Det er normalt gjort innen 24 timer.
domeneregistrering

Hva er et domenenavn?

Domenenavnet er din unike adresse på Internett. Domenet bør derfor være kort og enkelt å huske, og det bør klart og tydelig beskrive hvem du er.

På mange måter kan domenenavn sammenlignes med telefonnummer. Det er adressen brukere slår inn i nettleseren for å finne hjemmesiden din, eller det som kommer etter @ i e-postadressen din.

Det er derfor svært viktig å finne et godt domenenavn.

Hva er et godt domenenavn?

Først og fremst bør et firma registrere sitt eget merkenavn. I Norge er det .no og .com som er de mest benyttede adresseendelsene, men vi anbefaler også .net siden det gir høy ranking hos Google.

I tillegg bør firmaer sikre seg domener med egne produktnavn eller naturlige søkekriterier, slik at man enkelt kan finne firmaet på internett. Uniweb eier dittdomene.no, og det blir ofte benyttet i forklaringer rundt nettopp domener.

Forkortelser i domenenavn vil bare fungere dersom kundene kjenner til dem. Kjenner ikke kundene til forkortelsene kan det medføre usikkerhet blant kundene dine.

Har du et firmanavn som er litt vanskelig å stave, bør du sikre deg med litt forskjellige stavemåter. Skriver kundene feil kan de havne på feil hjemmeside, eller enda verre; sende e-post til feil mottaker.

Hva bør du tenke på når du skal registrere et domenenavn?

ENKELT ER BRA

Domenenavnet bør være unikt, enkelt å huske og lett å skrive. Unngå unødvendige forkortelser, bindestreker eller årstall og lignende. Se det for deg slik: Er domenenavnet enkelt å huske, er det enkelt å dele.

TENK BRUKERVENNLIG

Et kort domenenavn er lettere å huske enn et langt domenenavn. I tillegg reduseres faren for at kunden skriver adressen feil i søkefeltet. Sørg også for at domenenavnet er enkelt å uttale. Et kort og enkelt domenenavn kommer også godt med når man skal opprette bedrifts-e-postadresser.

ET PASSENDE NAVN

Du bør enten velge et domenenavn som sier noe om bedriften eller bransjen du er i, eller et navn du ønsker å bygge videre til en merkevare. Uansett er det viktig å undersøke litt på forhånd.

VELG RIKTIG TOPPNIVÅDOMENE

Det finnes mange forskjellige typer toppnivådomener å velge mellom. Du har .com, .no, .org, .info, og .net for å nevne noen. Hvis du primært ønsker å henvende deg til det norske markedet, bør du velge et .no-domene.