Menyer i WordPress

Hvordan lage menyer i WordPress? Det skal vi se nærmere på her.

WordPress kommer med noen forhåndsinstallerte temaer som viser menyen på forskjellige måter. I eksempelet vi bruker i dette innlegget, bruker vi standardtemaet “Twenty Seventeen”.

Les også: Alt du trenger å vite om WordPress

Lag din egen meny

De fleste temaer i WordPress har integrert meny. Ofte har de kanskje tre menyer: Hovedmeny, sosial meny og meny for smarttelefoner. Felles for disse er at de lages og administreres via “Utseende” og “Menyer” i kontrollpanelet (1).

Du kan velge hvilke sider du vil ha i menyen (2). Du kan også velge blant innlegg, lage egendefinerte lenker eller velge lenke til kategorier. Markér den du ønsker og klikk på “Legg til i meny”. Da blir elementet lagt over i menystrukturen til høyre (3).

Under menyinnstillinger kan du velge hvor i ditt tema menyen skal vises (4). Skal det være toppmeny/hovedmeny eller sosiale medier-meny? Dersom du ønsker en egen meny med lenker til sosiale medier kan du lage en ny meny (5) og legge til elementene du skal ha i den, for deretter å plassere den nye menyen som “Sosiale medier-meny” under “Menyinnstillinger” (4).

På denne måten kan du altså lage flere menyer som kan dukke opp på forskjellige definerte steder i ditt tema.

menyer i WordPress

Slik kan menyen din bli seende ut (1)

menyer i WordPress

 

Mer om WordPress:
– Utvidelser du bør ha til WordPress
– Alt du trenger å vite om WordPress
– Grunnleggende innstillinger i WordPress
– Brukerroller i WordPress
– Slik installerer du WordPress hos oss
– Slik skriver du innlegg i WordPress