Hvordan flytte domene fra annen registrar til Uniweb

Å flytte domene fra en annen registrar til Uniweb er enkelt, her er trinnene som må følges.

Ta først kontakt med din nåværende registrar for å kansellere domenet ditt, om domenet har DNSSEC anbefales det å få fjernet dette samtidig. Be om å få tilsendt autorisasjonskoden for domenet ditt. Skal du flytte ett internasjonalt domene er det viktig at flyttelås / transfer lock oppheves.

Så kan du logge inn i vårt kontrollpanel

Naviger til «Mine tjenester» – «Domener» – «+ Legg til domene» – «Flytt domene til oss»

cp-flytt-domene

Du blir så sendt til skjema for å bestille selve flyttingen til Uniweb. Søk opp domenet eller domenene du ønsker å flytte til oss. Huk av for at du er rettmessig eier av domene og trykk på «Til handlekurven» når du er klar med din bestilling.

cp-flytt-domene-1

 

Videre i bestillingen vil du få tilbud om å bestille Webhotell, E-postpakke og SSL sertifikat. Disse tjenestene kan også aktiveres ved behov via vårt kontrollpanel når flyttingen er gjennomført.

Når bestillingen er fullført kommer siste del for å fullføre flyttingen. I kontrollpanelet vil du se en indikator i høyre hjørne som viser at en bestilling behøver oppfølgning.

flytting-til-uniweb-4

Trykk på «Behandle»

flytting-til-uniweb-5

Skriv inn autorisasjonskoden fra din nåværende registrar, eller en engangskode som kan utløses fra vårt kontrollpanel, denne vil sendes til registrert e-postadresse knyttet til domenet hos Norid.

flytting-til-uniweb-6

Flyttingen til Uniweb skal nå være komplett gitt at ikke en feil har oppstått i prosessen, skulle du få en feilmelding i forbindelse med flyttingen er det bare å ta kontakt med support. Send eventuelt gjerne med Autorisasjonskode eller Engangskode i henvendelsen så vil vi fullføre bestillingen for deg om nødvendig.