Hvordan endrer jeg DNS?

I vårt kontrollpanel kan du utføre de fleste DNS-endringer som skulle være nødvendig for ditt domene.

Du finner DNS-innstillinger under «Mine tjenester» (1) -> «Domener» (2) -> tannhjulet (3) -> «DNS-administrasjon» (4) i kontrollpanelet:

dnsadmin

Her er en forklaring på de ulike postene:

A-record: Denne styrer peking av domenet ditt, i hovedsak hvilken nettside-server domenet skal peke til. Vårt standardoppsett styrer selve domenet samt koblinger for e-post i vårt system. Om du skal peke domenet ditt til en ekstern tilbyder av webhotell, gjøres dette normalt ved å endre A-records for hoveddomenet og subdomenet www. A-records skal inneholde IP-adresser.

CNAME-record: Dette er en form for subdomene og videresending i samme funksjon. Denne bør ikke legges til uten at man har kontroll over hva man gjør. Det er for eksempel ikke mulig å lage en CNAME-oppføring på hoveddomenet ditt, da det vil overstyre alle andre innstillinger for DNS. CNAME skal inneholde hostnavn, som for eksempel mail.uniweb.no. CNAME kan ikke inneholde IP-adresser.

MX-record: Disse styrer hvor e-posten som sendes til ditt domene havner.

SRV-record: Brukes ofte i forbindelse med e-post eller løsninger som krever spesielle instrukser.

TXT-record: Brukes i forbindelse med spesielle innstillinger for domenet.

Lage en ny oppføring i DNS:

Velg type record du skal bruke (1). Skriv inn navn på record (i dette tilfellet subdomene.domenestatus.no) (2). Skriv inn innhold, eksempelvis IP-adressen som subdomenet skal pekes til (3). Velg «Legg til» til slutt (4).

dnsadmin2

Endre en eksisterende oppføring i DNS:

dnsadmin3

Om du ønsker å se endringer som har blitt gjort i DNS-panelet, har vi en funksjon kalt «Vis historikk» (se knapp på bildet over). Alle endringer gjort i den siste perioden er lagret her.

Om du skal gjøre noen større endringer i DNS, eller ønsker å flytte domenet til en annen leverandør, vil det ofte være aktuelt å sikre en kopi av sonefilen som inneholder alle DNS-oppføringene. Dette kan gjøres fra DNS-panelet via knappen «Vis zonefil».

Vær oppmerksom på at det tar inntil 3 timer før endringer gjort i DNS-panelet trer i kraft. Opplever du problemer med en DNS-oppføring; kontakt oss.