Legge til e-postkonto i Mail for Mac

Følg stegene nedenfor for å sette opp din nye e-postadresse i Mail for Mac. Denne guiden tar utgangspunkt i et IMAP-oppsett. Vi anbefaler IMAP, spesielt når du skal bruke din e-postadresse på flere enheter.

» Les mer: Hva er forskjellen på POP og IMAP?

1. Når du åpner programmet Mail på din Mac, velg “Annen Mail-konto” og klikk “Fortsett”.

2. Skriv inn ditt navn, din e-postadresse og ditt passord. E-postadresse og passord er det du har valgt i ditt kontrollpanel hos oss.

3. Sørg for at e-postadresse og brukernavn er riktig. Disse skal være like! Velg kontotype “IMAP” og skriv inn følgende som både innkommende og utgående e-posttjener: mail.uniweb.no. Velg deretter “Logg på”.

4. Tilkoblingen skal nå være i orden. Du kan markere at du vil bruke “Mail” med denne kontoen og klikke “Ferdig” for å avslutte kontooppsettet.

Noen steg til må utføres for å få e-postkontoen til å fungere som den skal:

5. Velg “Mail” -> “Valg” og “Kontoer” på menyen, markér din konto i det hvite feltet til venstre, og klikk fanen “Avansert”. Her må du fjerne krysset/haken på “Finn og vedlikehold kontoinnstillinger automatisk”. Dersom du ikke fjerner dette krysset kan du risikere at e-postkontoen brått slutter å fungere.

6. Gå tilbake til fanen “Kontoinformasjon” og velg “Rediger SMTP-tjenerliste” under “Utgående e-posttjener (SMTP)”.

7. Klikk på din utgående e-posttjener. Gå på fanen “Avansert” på denne. Fjern krysset/haken på “Finn og vedlikehold kontoinnstillinger automatisk”. Klikk “OK” for å lagre.

Gratulerer! Kontoen er nå klar til bruk!

  • Var denne artikkelen nyttig?
  • Ja   Nei