Legge til e-postkonto i Mail for Mac

Følg stegene nedenfor for å sette opp din nye e-postadresse i Mail for Mac. Denne guiden tar utgangspunkt i et IMAP-oppsett. Vi anbefaler IMAP, spesielt når du skal bruke din e-postadresse på flere enheter.

» Les mer: Hva er forskjellen på POP og IMAP?

1. Når du åpner programmet Mail på din Mac, velg «Annen Mail-konto» og klikk «Fortsett».

2. Skriv inn ditt navn, din e-postadresse og ditt passord. E-postadresse og passord er det du har valgt i ditt kontrollpanel hos oss.

3. Sørg for at e-postadresse og brukernavn er riktig. Disse skal være like! Velg kontotype «IMAP» og skriv inn følgende som både innkommende og utgående e-posttjener: mail.uniweb.no. Velg deretter «Logg på».

4. Tilkoblingen skal nå være i orden. Du kan markere at du vil bruke «Mail» med denne kontoen og klikke «Ferdig» for å avslutte kontooppsettet.

Noen steg til må utføres for å få e-postkontoen til å fungere som den skal:

5. Velg «Mail» -> «Valg» og «Kontoer» på menyen, markér din konto i det hvite feltet til venstre, og klikk fanen «Avansert». Her må du fjerne krysset/haken på «Finn og vedlikehold kontoinnstillinger automatisk». Dersom du ikke fjerner dette krysset kan du risikere at e-postkontoen brått slutter å fungere.

6. Gå tilbake til fanen «Kontoinformasjon» og velg «Rediger SMTP-tjenerliste» under «Utgående e-posttjener (SMTP)».

7. Klikk på din utgående e-posttjener. Gå på fanen «Avansert» på denne. Fjern krysset/haken på «Finn og vedlikehold kontoinnstillinger automatisk». Klikk «OK» for å lagre.

Gratulerer! Kontoen er nå klar til bruk!