Kjøpe domene

Å kjøpe domene er første steg på veien mot å få en nettside på internett og mulighet til å bruke dine helt egne e-postadresser.

Kort oppsummert så er prosessen slik

  1. Før du kan starte kjøpe domene må du finne et som er ledig. Det gjør du enkelt ved å søke opp forskjellige domener du kunne tenke deg i domenesøket vårt litt lenger ned på denne siden.
  2. Legg domenenavn du ønsker å kjøpe i handlekurven, og gjennomfør bestillingsprosessen
    1. Ved bestilling av .NO-domener kreves enten gyldig organisasjonsnummer, eller PID kode for privatpersoner. Dette kan være lurt å ha klart før bestilling.
  3. Vent på at vi fullfører registreringen. Det er normalt gjort innen 24 timer.
robot-prices

Hva er et domenenavn?

Domenenavnet er din unike adresse på Internett. Domenet bør derfor være kort og enkelt å huske, og det bør klart og tydelig beskrive hvem du er.

På mange måter kan domenenavn sammenlignes med telefonnummer. Det er adressen brukere slår inn i nettleseren for å finne hjemmesiden din. Og det som kommer etter @ i e-postadressen din.

Det er derfor svært viktig å kjøpe et godt domenenavn.

Hva er et godt domenenavn?

Først og fremst bør et firma registrere sitt eget merkenavn. I Norge er det .no og .com som er de mest benyttede adresseendelsene, men vi anbefaler også .net siden det gir høy ranking hos Google.

I tillegg bør firmaer sikre seg domener med egne produktnavn eller naturlige søkekriterier, slik at man enkelt kan finne firmaet på internett. Uniweb eier dittdomene.no, og det blir ofte benyttet i forklaringer rundt nettopp domener.

Forkortelser i domenenavn vil bare fungere dersom kundene kjenner til dem. Kjenner ikke kundene til forkortelsene kan det medføre usikkerhet blant kundene dine.

Har du et firmanavn som er litt vanskelig å stave, bør du sikre deg med litt forskjellige stavemåter. Skriver kundene feil kan de havne på feil hjemmeside, eller enda verre; sende e-post til feil mottaker.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe domene?

ENKELT ER BRA

Domenenavnet bør være unikt, enkelt å huske og lett å skrive. Unngå unødvendige forkortelser, bindestreker eller årstall og lignende. Se det for deg slik: Er domenenavnet enkelt å huske, er det enkelt å dele.

TENK BRUKERVENNLIG

Et kort domenenavn er lettere å huske enn et langt domenenavn. I tillegg reduseres faren for at kunden skriver adressen feil i søkefeltet. Sørg også for at domenenavnet er enkelt å uttale. Et kort og enkelt domenenavn kommer også godt med når man skal opprette bedrifts-e-postadresser.

ET PASSENDE NAVN

Du bør enten velge et domenenavn som sier noe om bedriften eller bransjen du er i, eller et navn du ønsker å bygge videre til en merkevare. Uansett er det viktig å undersøke litt på forhånd.

VELG RIKTIG TOPPNIVÅDOMENE

Det finnes mange forskjellige typer toppnivådomener å velge mellom. Du har .com, .no, .org, .info, og .net for å nevne noen. Hvis du primært ønsker å henvende deg til det norske markedet, bør du velge et .no-domene.