Hva skal du velge?

Hjemmesidebygger, webhotell eller VPS

Hjemmeside

Det å ha en hjemmeside er viktig, det vet alle. Stadig flere søker på nettet for å finne informasjon og priser før de tar en kjøpsbeslutning. Faktisk viser studier at inntil 80% av oss gjør et søk i en søkemotor før vi bestemmer oss for å kjøpe noe. (Kilde: Omega Media).

Med andre ord er det viktigere enn noen gang å være synlig på nettet. Første steg for å synes er å ha et sted potensielle kunder kan besøke deg: En hjemmeside.

Hvordan komme i gang med en hjemmeside?

Akkurat det skal vi forsøke å belyse her. så du har litt mer kjøtt på beinet når du skal ta en avgjørelse for hvilket alternativ som passer for deg.

Nettsidebygger

Hva er formålet med hjemmesiden?

Når du skal sette i gang med en hjemmeside er første bud at du må ha klart for deg hva formålet med hjemmesiden er. Er målet

  • å få potensielle kunder til å kontakte deg på telefon eller e-post?
  • å få potensielle kunder til den fysiske butikken din?
  • å spre informasjon om produkter/tjenester?
  • en nettbutikk?

De forskjellige alternativene ovenfor spiller en stor rolle i forbindelse med valg av plattform til din hjemmeside. For å gjøre det enklere kan vi dele inn disse i tre kategorier.

1: Små hjemmesider

Med små hjemmesider mener vi sider med færre enn 20 undersider. Typisk innhold på en slik side:

  • Forside
  • Et knippe undersider med informasjon om produkter/tjenester
  • Om oss
  • Kontakt oss

2: Større hjemmesider

Med større hjemmesider mener vi sider med mer enn 20 undersider: En større hjemmeside med nok informasjon til at du har relevant informasjon om alt en kunde skulle trenge. Satser du tungt på internett, bør målet ditt være å være i denne kategorien.

Uniweb anbefaler

3: Nettbutikk

Skal du drive nettbutikk, altså bruke hjemmesiden din som butikklokale, må du også legge mer i leie.

Nettbutikken blir en kritisk del av bedriften, og det bør investeres deretter. Vi anbefaler alle som skal bruke hjemmesiden sentralt i daglig drift å gå for sterkere serverløsninger.

Uniweb anbefaler

De forskjellige hjemmesideløsningene

Nettsidebygger

Bygg dine egne nettsider helt uten tekniske forkunnskaper. Enkel "dra-og-slipp"-funksjonalitet lar deg bygge hjemmesiden rett i nettleseren! Mer informasjon om nettsidebygger i WordPress.

Webhotell

Egner seg til de aller fleste former for hjemmesider og er det beste valget for enkle hjemmesider samt publiseringsløsninger. Mer informasjon om webhotell

VPS (virtual private server)

VPS er et produkt for alle som ønsker full kontroll over en egen server. Våre virtuelle servere fungerer akkurat som en dedikert server, men de er rimeligere og du kan tilpasse størrelsen etter behov. Sjekk leie av VPS

Lang erfaring

Fordi vi kan det vi holder på med. Det er ikke så rart, med tanke på at vi har mer enn 19 års erfaring i bransjen. I løpet av denne tiden har vi ikke bare tilegnet oss kunnskap som gjør oss til en trygg aktør; vi har etter hvert også opparbeidet en solid kundebase hvor vi i dag hjelper 250.000 forskjellige mennesker. Så hva kan vi hjelpe deg med?

Sikkerhet

En av de viktigste tjenestene vi leverer, er sikkerhet. Vårt arbeid med sikkerhet er kontinuerlig, og våre servere overvåkes og vedlikeholdes døgnet rundt. Med oss kan du være trygg på at sikkerheten til bedriften din blir ivaretatt.

Pålitelighet

Du skal føle deg trygg når du velger oss. Gjennom mange år har vi vært med på små og store tekniske forandringer i bransjen. Likevel er det noe som aldri forandrer seg hos oss: Ønsket om å tilby innovative produkter og tjenester som hjelper bedriften din.