Hvorfor må jeg oppdatere PHP for mitt nettsted?

Hva er livssyklusen til PHP?

Alle PHP-versjoner har en livssyklus på omtrent tre år, etter dette får de ikke lenger support.

Etter den første lanseringen får en PHP-versjon aktiv support i rundt to år. Etter det vil det være 1-2 års sikkerhetssupport, noe som betyr at det bare vil komme oppdateringer i forbindelse med kritiske sikkerhetsproblemer. I denne fasen vil den neste PHP-versjonen allerede være tilgjengelig.

Når en PHP-versjon når end-of-life, vil den ikke lenger bli oppdatert, Dermed vil det ikke lenger være sikkert å bruke programvaren. Du kan sjekke PHP-nettstedet for å se hvilke versjoner som for øyeblikket støttes.


Hvordan vil nettstedet mitt bli påvirket når PHP blir oppdatert?

Det avhenger av hvordan du har bygget opp nettstedet. Hvis nettstedet ditt er laget ved hjelp av HTML, som for eksempel Website Builder, vil ikke PHP-oppdateringen ha noen som helst påvirkning.

Hvis nettstedet er laget ved hjelp av PHP og koden er kompatibel med den nye PHP-versjonen, vil nettstedet ditt fungere på samme måte eller bedre. Hvis du bruker et CMS-system som WordPress, vil du sannsynligvis kunne merke en viss forbedring når det gjelder ytelse, såfremt du har oppdatert WordPress til den siste versjonen.

Hvis du bruker en kode som er utdatert, og ikke blir støttet i den nyere versjonen av PHP, vil nettstedet ditt signalisere feil og kanskje helt holde opp å fungere. Dette kan være et problem om du ikke har oppdatert CMS-systemet ditt til siste versjon, eller om nettstedet ditt bruker en egendefinert kode som det ikke finnes noen umiddelbart tilgjengelig oppdatering for. I det tilfellet må du oppdatere koden for å gjøre den kompatibel.

Merk: Hvis du har mistanke om at nettstedet ditt inneholder en utdatert kode, er det svært viktig at du tar deg tid til å oppdatere nettstedet ditt før de eldre PHP-versjonene blir fjernet fra serverne våre. Det er lettere å fikse ting mens nettstedet fremdeles fungerer og du er i stand til å veksle mellom eldre PHP-versjoner.


Hva er fordelene ved oppdatering?

 • Bedre sikkerhet - Den mest opplagte grunnen til å oppdatere er sikkerhet. Nyere versjoner er for eksempel bedre rustet til å slå tilbake hackere, fordi uvirksomme (utdaterte) koder ikke lenger støttes.
 • Raskere nettsteder - Nyere PHP-versjoner er raskere. I gjennomsnitt kjører nettsteder som bruker PHP 7.3, 9% raskere enn nettsteder som bruker PHP 7.2.
 • Nye funksjoner og forbedringer - Som med alle oppdateringer vil en nyere versjon inneholde nye funksjoner og bedre måter å gjøre ting på. Et eksempel er håndtering av feil.

Hvordan håndterer Uniweb.no "End of life" til en PHP-versjon?

 1. Først informerer vi alle kunder som fremdeles bruker denne versjonen om at det snart vil bli slutt på support og anbefaler dem å oppdatere så snart som mulig.
 2. Det neste er at vi oppdaterer PHP automatisk for alle kundene våre. Vi gjør dette anslagsvis en måned før PHP-versjonen blir fjernet fra serverne våre. På denne måten blir du klar over mulige problemer som krever din oppmerksomhet mens det ennå er mulig å gå tilbake til den gamle versjonen. Dette skulle gi deg tilstrekkelig tid til å ordne opp.
 3. Til slutt oppdaterer vi PHP igjen, og da fjerner vi også den versjonen som ikke støttes fra serverne våre. Fra da av er det ikke mulig å gå tilbake, og PHP-versjonen er ikke lenger tilgjengelig som et valg i kontrollpanelet.

Merk: Hvis du merker feil på nettstedet ditt den første gangen etter at PHP er oppdatert, betyr dette at noen koder ikke er kompatible. Vi anbefaler at du fikser dette så snart som mulig.


Hva kan jeg gjøre for å klargjøre nettsiden?

Siden oppdatering av PHP er uunngåelig, er det en god ide å være proaktiv og sikre at nettstedet er klart.

 1. Sørg for at du har oppdatert nettstedet til siste versjon.
 2. Fjern pluginmoduler, temaer eller gamle installasjoner som du ikke bruker.
 3. Du bør endre PHP-versjonen fra kontrollpanelet på et tidspunkt som passer deg og sjekke at alt fungerer.
 4. Reparer alle feil som oppstår. Du kan enten gjøre dette selv eller finne en utvikler som kan hjelpe deg.

Hvor kan jeg endre PHP-versjonen min?

Du kan enkelt endre PHP-versjonen din fra kontrollpanelet hos Uniweb.no

 1. Logg inn på kontrollpanelet i Uniweb.no.
 2. Velg Mine tjenester - Webhotell - Funksjoner - Endre scriptversjon.
 3. Velg ønsket PHP versjon og trykk på Endre versjon